Zafire

Fam. Hellevoort

Officiële naam: Zafire

Ras: Arabier

Kleur: Zwart schimmel

Geslacht: ruin

Stokmaat: 1.53m.

Geboortedatum: april 2003

Op de ponyclub sinds: april 2012

Boxhouder: Fam. Hellevoort

Mijn naam is Zafire,  ik ben een NRPS stamboek pony. In mijn bloedlijn zit heel veel arabieren bloed. Mijn vader heet Kierov van de Klaverborch en heeft dezelfde mooie kleur. Ik ben een je weet wel mannetje en dat heet in paardentermen een ruin. Ik ben geboren op 4 april 2003. Mijn kleur noemt men in paardentermen zwartschimmel. Ik heb een gevoelige buik bij het borstelen, ik heb een hele gevoelige mond tijdens het rijden en ben nogal dominant als ik in mijn stal sta. Ik hou van warmte en mooi weer en ik kom dan ook van oorsprong uit een woestijngebied.  Ook hou ik van borstelen met een zachte borstel in mijn hals en lekker op mijn manenkam kriebelen.

Momenteel loop ik in de les op de zaterdag en als reserve op de maandag. Ik ben bij de ponyclub gekomen op 6 april 2012. Ik woon hier dus al een aantal jaren in de binnenstal en ik ben hier graag. Ik hou er van wanneer mensen rustig met mij omgaan. Ik ben best wel een beetje eenkennig maar ik ga graag rijden. Ik hou van rijden en springen maar ook van achterin de wei staan en spelen met mijn weidemaatjes. Ik hou niet van een onrustige hand van de ruiter omdat ik een gevoelige mond heb. In de wei ben ik een gentleman en ik wordt graag met respect behandeld.

Wedstrijden heb ik al heel veel keren gelopen en ik heb ook mooie prijzen gewonnen.
Buitenritten maak ik ook graag. Ik ben heel erg verkeersmak maar eenmaal buiten kan kan ik mij wel eens niet zo braaf gedragen.
Soms doe ik wel eens schrikkerig en soms wil ik graag hard gaan galopperen.
Verder hou ik net als alle paarden van lekker en veel eten.

Mijn baasjes rijden vaak met mij in het bos en soms in onze bak. Af en toe rijden ze mij met een westernhoofdstel en af en toe mag ik een dressuurwedstrijd, een springles of een crossles meedoen.

Ik draag vanaf de herfst tot en met het voorjaar een regendeken. Want ik hou niet van die Hollandse nattigheid.

Ik kan met gemak over een meter springen en ga graag in galop.

Ik sta bekend om de kleur van mijn vacht. Mijn “spooky/smokey” verschijning. In de mist heb ik een schutkleur. Ik heb niet zo een heel volle staart en ook dunne manen. Wel kan ik met mijn staart hard om mij heen zwiepen naar de vliegen en de horzels.

Tot ziens op de ponyclub! Groetjes van Zafire.