Deprecated: Required parameter $location follows optional parameter $post_types in /customers/2/d/5/ponyclubskwl.nl/httpd.www/wp-content/plugins/monarch/monarch.php on line 3783 Warning: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at /customers/2/d/5/ponyclubskwl.nl/httpd.www/wp-content/plugins/monarch/monarch.php:3783) in /customers/2/d/5/ponyclubskwl.nl/httpd.www/wp-content/plugins/onecom-vcache/vcaching.php on line 595 Warning: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at /customers/2/d/5/ponyclubskwl.nl/httpd.www/wp-content/plugins/monarch/monarch.php:3783) in /customers/2/d/5/ponyclubskwl.nl/httpd.www/wp-content/plugins/onecom-vcache/vcaching.php on line 603 Rijlessen | Ponyclub SKWL

Rijlessen

Het doel van de Ponyclub is kinderen te leren omgaan met pony’s en natuurlijk om te leren paardrijden.  Dit doen wij samen met een groepje niet gediplomeerde boxhouders die, als vrijwilliger uit eigen ervaring en cursussen, hun kennis delen met de leskinderen. Omdat wij de verzorging van een pony net zo belangrijk vinden als het rijden, geven wij rijlessen die beginnen en eindigen met de verzorging van de pony. De kinderen halen de pony’s in een groepje van twee zelf uit de stal of van de wei, ze borstelen de pony’s en krabben de hoeven uit, ze halen zelf het zadel en het hoofdstel uit de zadelkamer en zadelen zelf de pony op. Dit natuurlijk onder goede begeleiding van de lesgever en leshulp.

Na het opzadelen is het tijd voor de rijles. Elk kind krijgt een half uur rijles, en kijkt een half uur toe hoe de andere groep rijdt. Daar leer je namelijk ook heel veel van. Na de rijles gaan de kinderen weer samen borstelen, afzadelen en de pony weer naar stal of naar de wei brengen.
De minimumleeftijd voor deelname aan de lessen is 8 jaar.

Door de populariteit van onze lessen is er meestal wel een wachtlijst. Kinderen mét enige rijervaring kunnen vaak vrij snel instromen in de meer gevorderde lessen. Kinderen zonder enige rijervaring moeten soms iets langer wachten tot ze aan de beurt zijn. Uiteraard zijn zij natuurlijk wel al welkom om te komen kijken.

Tijdens de lessen is het dragen van een goedgekeurde veiligheidscap, rijlaarzen en een rijbroek verplicht.

Voor meer informatie over ponyrijden kunt u contact opnemen met onze werkgroep ponyrijden

Om uw kind in te schrijven kunt u het online inschrijfformulier invullen en versturen.